Zuid-Tirol trekt meer Nederlandse bezoekers

Op 1 september, 2016 door Lonneke

smg00509clzaHet toerisme in het Italiaanse Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, blijft groeien. De bezoekerscijfers van 2015 ten opzichte van 2014 laten een groei zien van 3,7%. En dat is ook niet zo verwonderlijk. Met een adembenemend berglandschap, vriendelijke mensen, culinaire hoogstandjes en 300 dagen zon per jaar is de bestemming in zowel de zomer als de winter een ideale uitvalsbasis voor vakantiegangers.

Het aantal Nederlandse gasten dat Zuid-Tirol heeft bezocht is gestegen naar 114.555 bezoekers in 2015, een stijging van 3,2% ten opzichte van de 111.041 bezoekers in 2014. Ook het totaal aantal overnachtingen in 2015 is met 1,6% gestegen naar 551.419 overnachtingen. In 2014 waren dit er nog 542.773. De cijfers laten zien dat Zuid-Tirol vooral in de zomer (38% in de zomer tegenover 22% in de winter) voor het eerst bezocht wordt. De bezoekers die terugkeren naar Zuid-Tirol bezoeken de regio vaker in de winter. De meest populaire wintersportgebieden voor Nederlanders zijn Val Garden/Gröden en Alta Badia, in de Dolomieten, gevolgd door Val Venosta/Vinschgau. In de zomer bezoeken de meeste Nederlandse gasten graag Merano/Meran, gevolgd door Val Venosta. In de winter verblijven Nederlanders vaak in 3 sterren hotels en in de zomer is een verblijf op de camping populair. Van alle toeristen in Zuid-Tirol komt 1.9% uit Nederland.

In Zuid-Tirol vind je een unieke mix, waarbij de alpiene tradities hand in hand gaan met een mediterrane levensstijl. Iedereen die wil genieten van het berglandschap, de wijngaarden, de culinaire specialiteiten, de unieke cultuur en de traditionele architectuur afgewisseld met modern design kunnen in Zuid-Tirol terecht. In ieder seizoen is er voor jong en oud van alles te zien en te doen. Van het bezoeken van musea tot aan wandel- of skitochten in de Dolomieten. Steeds meer Nederlanders ontdekken Zuid-Tirol.

Over Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. Dit stukje Italië is uniek vanwege haar alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme. Haar rijke cultuur, gastronomie en het veelzijdige landschap maken Zuid-Tirol uitzonderlijk. De Dolomieten zijn vanwege hun bijzondere schoonheid door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In Zuid-Tirol schijnt maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar de zon. Vanuit Nederland is Zuid-Tirol makkelijk bereikbaar per auto, vliegtuig en trein. Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op www.suedtirol.info.