Ontdek Le Marche, Italië

Op 17 juli, 2017 door Lonneke

Ben je een liefhebber van Italië, houd je van de heerlijke zon, het lekkere eten en .. de Italianen? Dan mag je zeker Le Marche niet missen.

Voor velen nog een onbekende regio, maar de Italianen zelf noemen het ‘Italië in het klein’ omdat je er alles tegenkomt wat Italië zo aantrekkelijk maakt. In Le Marche is de perfecte combinatie te vinden van rust, cultuur en mooie, afwisselende natuur. Zo vind je op een behoorlijk compact gebied bergen en stranden, bossen en olijfgaarden en vele dorpjes op heuvel toppen. Niet voor niets is dit ook voor veel Italianen een favoriete vakantiebestemming.

Cultuur

Pesaro Urbino is een van de parels van Le Marche. Pesaro ligt aan de Adriatische kust waar mooie zandstranden te vinden zijn met vele gezellige strandtentjes. Urbino heeft een rijke historie. Midden in de stad bevindt zich ‘Palazzo Ducale’, een van de culturele hoogtepunten. Ascoli Piceno is een van de mooiste steden van Le Marche vanwege het zicht op de bergen vanuit de diverse smalle straatjes. De Middeleeuwse stad heeft een klein historisch centrum met een bijzonder mooi plein: Piazza del Popolo.

Wandelen

Een stukje het binnenland in, aan de voet van en in de bergen vind je de veel wandelroutes en mogelijkheden. Ook aan de kust, Parco San Bartolo bij Pesaro en de Monte Conero bij Ancona, kun je heerlijk lopen, met uitzicht op zee. In het zuiden van Le Marche vind je de bekendste wandelbestemming, het nationale park van de Monte Sibilinni, een waar wandelparadijs.

Accommodaties

Juist doordat het veel Italianen trekt is het voor de Nederlander (en Belg) soms wat lastig een prettige accommodatie te vinden. De Nederlander stelt toch andere eisen aan bijvoorbeeld terras, buitenmeubilair, keuken etc.  Grootse verschil komt omdat de Italianen er eigenlijk alleen maar slapen terwijl Nederlanders er echt verblijven.

Vivere e Gustare heeft met dat idee een groot aantal Vakantiehuizen en Agriturismo ’s geselecteerd die voldoen aan de Nederlandse eisen en wensen. Tevens vindt je hier een schat aan informatie over de streek Le Marche.