4 prachtige vakantielocaties in Europa die je gezien moet hebben

Op 31 januari, 2017 door Lonneke

Verre reizen maken dat we de wereld lijken te kennen als ons broekzak. Maar vergeet niet dat we dichtbij huis ook prachtige gebieden hebben. Welke vakantielocaties in Europa moet je eigenlijk bezocht hebben? Het zijn er een heleboel! We beperken ons tot vier prachtige vakantielocaties. Deze vier moet je minimaal gezien hebben. Zet ze op je bucketlist!

Carvoeiro: waar je pure schoonheid vindt

In Portugal bevindt zich tegen de kliffen aan een prachtig stadje dat Carvoeiro heet. Misschien heb je er nog nooit van gehoord? Tijd om er eens naar toe te gaan! In Carvoeiro merk je wat pure schoonheid is. Het is een traditionele stad met een zandstrand dat zo goud is dat het blinkt. Spectaculaire rotsen met de meest prachtige doorkijkjes maken het een unieke beleving. In Carvoeiro vind je witte huizen, blauwe zee, geplaveide straatjes en verscholen baaien.

Je vindt het Portugese stadje Carvoeiro in de Algarve, aan de zuidkust van het land. Dit gebied heeft een gevarieerd landschap en een zacht klimaat. Zomer en winter is de temperatuur hier prima. Zelfs in de winter komt de thermometer vaak niet onder de veertien graden uit. Een prima gebied om eens te ontdekken, zelfs in de winter.

Schotse Hooglanden: waar je ontdekt wat mystiek betekent

Een van de mooiste natuurbestemmingen in Europa is de Highlands, ofwel de Schotse Hooglanden. De hoge bergen, uitgestrekte bossen en diepe meren maken dat je niet anders dan onder de indruk kan zijn. Naast dat het hier prachtig is, zijn de mensen ook nog eens heel gastvrij. Nergens tref je zo’n sfeer aan als in de lokale pubs in de Schotse Hooglanden.

Denk je aan Schotland in je verbeelding, dan zie je de Schotse Hooglanden. Whisky, kilt en doedelzak zijn hier gemeengoed. In dit gebied ga je op zoek naar kastelen, meren, forten en naar een afgelegen kaap. Je kunt hier wandelen, fietsen, varen, etc. Vergeet niet naar het beroemde mythologische monster op zoek te gaan in Loch Ness!

Dubrovnik: waar historie echt bewaard gebleven is

Je verwacht het misschien niet, maar Dubrovnik is een van de meest romantische steden in Europa. Hier is historie echt bewaard gebleven. De stad wordt omringd door een stadsmuur die zowel indrukwekkend als oud is. Je waant je in een andere wereld en door het uitzicht over zee en stad viert romantiek hoogtij. In deze stad vind je fonteinen met bergwater, historische monumenten uit vervlogen tijden en een rijk cultureel leven.

Dubrovnik ligt in Kroatië. Het is een havenstad in Dalmatië, een gebied in het zuidwesten van het land. De kuststrook is in dit gebied vrij smal. Dubrovnik ligt aan een berg en wordt ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. Wie hier geweest is, begrijpt waar die naam vandaan komt.

Santorini: waar je pas echt ziet wat blauw is

Op dit eiland worden verhoudingsgewijs de meeste foto’s gemaakt, volgens een bekende reisorganisatie. En dat zou heel goed kunnen kloppen, het is op Santorini schilderachtig en heel blauw. Daarnaast vind je lavastranden en hoge kliffen. De zee is blauw en het lijkt wel of er in de plaatselijke doe-het-zelfwinkel alleen blauwe verf te koop is. Elk hekje, elke koepel is bewerkt met een laagje blauwe verf.

Je vindt dit eilandje in de Cycladen, een eilandengroep in Griekenland. Santorini is het meest zuidelijke eiland. Het is een overzichtelijk eiland, omdat je eenvoudig het hele eiland ontdekt in een paar dagen tijd. Dat geeft je genoeg tijd om puur te genieten.