Leuke ideetjes voor glamping op de camping

Op 20 september, 2017 door Lonneke

Kamperen niets voor mensen die van luxe houden? Niets van waar! Kamperen wordt steeds luxer, vooral als je glamping ontdekt. Glamping is een combinatie tussen glamour en camping, wat al aangeeft dat luxe kamperen helemaal niet zo gek meer is. Waarom de luxe thuis laten, als we op vakantie gaan? We geven je wat leuke glampingtips, waarmee ook jouw vakantie glamour bevat.

Plastic servies?

Kamperen en plastic servies hoort bij elkaar. Dit omdat kamperen in de buitenlucht gebeurt en je veelal bijvoorbeeld geen schoenen draagt als je aan het kamperen bent. Laat je een bord vallen, dan zijn de scherven direct gevaarlijk. Daarnaast moet je met regelmaat met de afwas sjouwen, waardoor je jezelf heel wat kracht bespaart als je plastic servies hebt. Een plastic bord is immers veel lichter dan een bord van aardewerk.

Overigens, wat helemaal bij glamping past: de afwas doe je natuurlijk gewoon in een vaatwasser. Het enige dat je nog hoeft te doen is de afwas naar de machine sjouwen en deze vullen, de machine doet de rest. Ondertussen houd je een praatje met je buurman, die ook druk is met wachten tot de afwas klaar is. En dat is met zo’n campingvaatwasser ook nog eens snel gebeurd!

Wat drinken we?

Kampeerders drinken alleen bier uit een blikje? Nee joh! Ook op de camping kun je je tegoed doen aan een lekker en goed glas champagne. De champagne haal je natuurlijk gewoon uit je koelkast, in plaats van uit de koelbox waarin meestal niet genoeg plaats is. De koelkast is op de juiste temperatuur, want kamperen zonder stroom is bij glamping uit den boze.

In de koelkast heb je genoeg plek voor je champagne, want het is best belangrijk dat hij op zijn gemak op temperatuur komt en dus een dag ligt voor je hem openmaakt. De koelkast heeft ook een vriesvakje, uiteraard, daardoor heb je altijd ijs in ‘huis’ voor in de ijsemmer.

Omdat plastic op de camping dan nog wel handiger is, heb je plastic champagneglazen beschikbaar. Natuurlijk een hele stapel, want wellicht heeft je buurvrouw ook trek in een glaasje? Kun je gelijk de sociale contacten bijhouden …

Sfeervolle kaarsjes

Bij kamperen hoort kaarsen branden, dat staat buiten kijf. Een kaars zorgt voor sfeer, verlichting én een klein beetje warmte in de koude avond. Maar ga je voor glamping dan kun je natuurlijk niet aankomen met een eenvoudig waxinelichthoudertje. Kies bijvoorbeeld voor een sfeervol windlicht, een mooie olielamp of een zakje licht. Deze laatste variant is een luxe papieren zakje, waarin je een glas zet met daarin waxinelichtjes. Het effect van het zakje licht is een zacht licht, wat super sfeervol is. Door op de tafel een aantal zakjes neer te zetten, is sfeer verzekerd. En mooi dat je je buren met hun eenvoudige, traditionele kerstverlichting de loef afsteekt.

Accessoires die glamour brengen

Een beetje glamour tijdens het kamperen is natuurlijk niet direct glamping. Er zijn tal van accessoires die je helpen de glamour in het kamperen te brengen. Wat dacht je van een comfortabele hangmat of een luxe karaf? Een vloerkleedje voor bij je tuinstoel, een warmtekussen voor in je stoel of veldbed om op te slapen? Glamour en op een luchtbed op de grond slapen hoort immers niet bij elkaar. Met een veldbed slaap je van de grond en heb je de ruimte voor een goed matras. Een veldbed is ook niet zo zwaar en is ingeklapt heel klein. Dit is handig, want als iets niet vol glamour is, dan is het sjouwen met heel veel spullen. Het vloerkleedje is overigens niet alleen stijlvol, het is ook nog eens handig. Op je blote voeten op een vloerkleedje lopen is fijner dan met je blote voeten op het zand.

Niet de eerste de beste

Ga je kamperen in glampingstijl dan kies je natuurlijk niet de eerste de beste camping. Je zoekt een camping op met een uitstekend restaurant, de mooiste accommodaties qua sport en spel én kampeerplekken met eigen sanitair. Niets is immers vervelender dan wachten op een beschikbaar toilet of een toilet bezoeken die door andere gebruikers niet zo netjes is achtergelaten. Eigen sanitair is veel hygiënischer, geeft je meer privacy én heeft definitief meer glamour dan de toiletten in een openbaar sanitairgebouw. De privé sanitaire voorzieningen zijn daarnaast direct aan je kampeerplek, waardoor je ook nog eens niet zo ver hoeft te lopen, als je nodig moet.