De Top 5 Kampeerartikelen voor 2015

Op 26 januari, 2015 door Lonneke

camping-605301_640Nog een klein halfjaar en Nederlands trekken weer massaal naar het zuiden om te gaan kamperen. Ieder jaar zien we een kleine verschuiving van waarde interesse qua kampeerartikelen naar uit gaat. Waren het vooral de luxe artikelen zoals een campingmagnetron en een breedbeeldcamping TV die een paar jaar geleden in trek waren, nu zien we vooral een stijging in de verkoop van praktische artikelen. In dit artikel de top 5 kampeerartikelen voor komend seizoen.

Opvouwbare Camping Kast

Of je nu met de caravan of de tent gaat kamperen, ruimte en bergingsplaatsen heb je meestal niet te over. Met een opvouwbare kast tover je in een handomdraai extra bergingsruimte in elkaar. De kast in het voorbeeld weegt 8 kg en kun je meenemen als een koffer. Hoewel niet de lichtste variant, is hij wel een van de meest gebruiksvriendelijke opvouwbare kast, omdat hij zo stevig is. Vind je gewicht belangrijker dan stevigheid, dan kun je voor een variant kiezen gemaakt van enkel katoen bijvoorbeeld.

Digitale Bandenspanningsmeter

Hoewel misschien niet de meest sexy accessoire, is een digitale bandenspanner wel een ideaal instrument om in de auto te leggen voor je op vakantie gaat. Sowieso is het een absolute must om voor je weggaat de bandenspanning van zowel je auto als je eventuele aanhanger of caravan te testen, maar ook onderweg en zeker voor de terugreis is het handig om een bandenspanningsmetertje bij je te hebben.

Ga er niet vanuit dat je je bandenspanning wel bij een tankstation onderweg kunt meten, want dat is in het buitenland lang niet altijd het geval!

Elektrische Vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is een van de toppers uit het luxe segment. Hoewel je in het zuiden in de zomer vaak geen vloerverwarming nodig hebt, is het voor de kampeerders in eigen land, of voor mensen die in het voor- en naseizoen kamperen wel een zeer comfortabele luxe om bij je te hebben.

Queen Deluxe Tweepersoons Luchtbed

Hoewel we dan misschien wat meer back to basic gaan qua vorm van kamperen en allerlei extra’s betreft, lekker slapen vinden we alsmaar belangrijker. Het Queen Deluxe Tweepersoonsluchtbed is dan ook zeer in trek bij kampeerders. Dit luchtbed is 203cm lang, 152 cm breed en 41,4 cm hoog. Een extra breed en hoog luchtbed dus, wat door de toplaag van flock ook nog eens superzacht aanvoelt. Je kunt het luchtbed met een gewone voetpomp opblazen.

De Tentschort

Evenals de opvouwbare kast is ook de tentschort een ideale accessoire om meer opbergruimte te creëren binnen je tent of caravan. De tentschort is niet nieuw in het kampeerassortiment, zelfs allesbehalve, maar hij beleeft wel weer een opleving als het gaat om verkoopcijfers. De tentschort bestaat in allerlei maten en hoewel hij tentschort heet is hij ook prima te gebruiken in de caravan.
Je kunt de tentschort aan de caravanrails bevestigen door middel van de pees, of aan de tentstok hangen met behulp van de zeilogen. Of het nu gaat om toiletartikelen of kookgerei, de handige vakjes bieden ruimte voor tal van kampeerbenodigdheden.