Op vakantie naar ‘weer eens iets anders’: Iran bijvoorbeeld!

Op 22 januari, 2019 door Lonneke

Elk jaar komt de vraag weer voorbij: waar gaan we dit jaar naartoe op vakantie. Misschien ben je er al lang uit, of ga je voor de tiende keer naar dezelfde plek? Of wil je dit jaar naar ‘weer eens iets anders’? Er zijn tal van verrassende mogelijkheden voor een reis die je nooit meer vergeet. Vijf landen die anders zijn dan anders. Misschien weet je het na deze blog waar je naartoe wil?

Iran: behulpzame mensen – eeuwenoude cultuur

Een land waar je niet direct aan dacht is Iran. Naar Iran reizen is verrassend en zeker aan te raden. Het is een land waar de mensen super vriendelijk zijn. En behulpzaam, je hoeft dus niet bang te zijn dat je verdwaalt. In Iran zie je eeuwenoude cultuur, heb je drukke steden en prachtige bazaars. Wat qua eten echt een specialiteit van het land is, zijn de zoetigheden. En natuurlijk kun je in Iran niet om de waterpijp heen. Zo zijn gesprekken met locals een happening! Verder kun je ook naar Iran reizen voor de vele bergdorpjes, de mooie bergkammen en woestijnen met kamelen. Een land van diversiteit en mogelijkheden!

Siberië: ongerepte, wilde natuur

Siberië is zo’n land waarvan men zegt dat onbekend onbemind is. Je hebt ook direct een beeld als je het hebt over een Siberische winter. En dan denken we niet direct aan vakantie. Toch kun je hier een fantastische tijd beleven. Wat dacht je van reizen door de wilde natuur? Je reis wordt sowieso avontuurlijk. Siberië is schone luchten, gigantische uitzichten en kristalhelder water. Trekken door ongerepte natuur, genieten van het landschap en van alles ontdekken. Bezoek je Siberië, dan vergeet je dat nooit meer.

Saudi-Arabië: woestijn én surfen

In Saudi-Arabië vind je vooral veel woestijn. Er zijn twee steden waar je als niet-moslim niet mag komen, maar verder kun je er surfen, zwemmen en zeilen. Uiteraard ga je vooral naar dit land voor andere dingen. Er zijn tal van historische bezienswaardigheden. Jammer genoeg kun je als niet-moslim niet naar de Grote Moskee in Mekka, een plek waar jaarlijks miljoenen mensen komen. Wel kun je naar Al’Ula, een verloren stad van meer dan tweeduizend jaar oud.

Noord-Korea: koningsdag, maar dan anders

Je denkt misschien dat Noord-Korea een land is waar je niet snel inkomt, maar dat is niet waar. Je kunt vakanties boeken naar dit land. Mensen gaan bijvoorbeeld naar Noord-Korea om een bijzondere marathon te lopen. Of om de verjaardag van oud-leider Kim II Sung te vieren. Deze dag zijn er spectaculaire vuurwerkshows, grote optochten en militaire parades. Echt een belevenis. Tja, als dit niet anders dan anders is…

Nicaragua: the place to be!

Hier heerst een relaxte sfeer. Alleen daarom al the place to be! Het is een land waar je prima kunt backpacken. Ga je dat doen, dan heb je een vakantie die niet veel kost. En dat is natuurlijk een groot voordeel. Verder ga je naar Nicaragua voor een excursie naar de Masaya vulkaan. Hier zie je de lava borrelen en dat is toch niet iets dat je dagelijks meemaakt. In dit land heb je veel kleurrijke gebouwen, wat maakt dat je veel moois ziet en beleeft.