Later ga ik reizen…

Op 25 februari, 2019 door Lonneke

Veel mensen dromen van het maken van een verre reis. Ooit, als de kinderen de deur uit zijn of als ze eindelijk van hun pensioen kunnen genieten. Maar is dat niet te laat? Is het niet juist nú tijd om de wereld te ontdekken? Er is nog zoveel te zien en zoveel te doen. Waarom wachten tot later?

Waar gaat jouw droomreis naartoe?

Veelgehoorde bestemmingen voor die verre reizen zijn bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Indonesië of Costa Rica. Heb je weleens mensen gehoord over hun droomreis naar Iran? De kans is klein. Toch is Iran een land waar je best aan kunt denken, als je een verre reis wil maken. Omdat het land bijzonder gastvrij is bijvoorbeeld. Of omdat Iran bij uitstek geschikt is voor het maken van een rondreis. Als je door middel van een rondreis Iran ontdekt, ga je voor cultuur, historie en uiteraard voor de waterpijp.

Rondreis door Iran

Allereerst wat feitjes over Iran. De hoofdstad van dit land is Teheran. Veelal begint je rondreis door Iran in deze stad. Het is een grote stad, met meer dan twaalf miljoen inwoners. Teheran staat garant voor een prachtige citytrip. Hier ga je naar de bazaar of bezoek je het Golestan paleis. Maar dat is niet het enige paleis dat in deze stad het bezichtigen waard is. Daarnaast ga je uiteraard traditioneel Iranees eten. Alleen dat is al een belevenis! Het voordeel van rondreizen in Iran is dat je niet in de hoofdstad blijft rondhangen. Je gaat daadwerkelijk het land door!

Steden en hun bezienswaardigheden

Een andere stad die het bezichtigen waard is, is Shiraz. Een moskee, een mausoleum, bijzondere tuinen en graftombes, hier beleef je de meest culturele dagen van je leven. Ook steden als Pasargad, Yazd en Nain staan op het programma, waar je de meest bijzondere gebouwen en objecten bezoekt. Je kijkt werkelijk je ogen uit. Isfahan staat voor paleizen en moskeeën, maar ook hier kun je de bazaar niet overslaan. Via nog enkele andere steden kom je weer in Teheran, waar je rondreis eindigt. Dit is overigens maar een voorbeeld, er zijn nog veel meer andere rondreizen door het land te maken.

Nomaden en woestijnen

Zo kun je ook voor de culturele reis gaan en de andere kant van Iran zien. Tijdens deze rondreis doe je ook de woestijn aan en ga je er zelfs overnachten. Archeologische vindplaatsen, een vuurtempel, bijzondere natuurgebieden en ook nog eens slapen bij de nomaden. Zeg eens eerlijk, heb je ooit zo’n bijzondere en avontuurlijke reis gemaakt? En omdat er nog veel meer andere landen te ontdekken zijn, waarom niet nu alvast een rondreis door Iran maken? Kun je die alvast van je bucketlist halen.

Winters paradijs

De oude Perzische beschaving kun je in vijftien dagen ontdekken, maar er zijn ook kortere rondreizen door Iran te maken. Het is maar net hoe lang je de tijd vrij kunt maken voor de vakantie van je leven. Wist je dat Iran zelfs een prima land is om te skiën? Ga eens na, als mensen je vragen of je soms naar Oostenrijk of Frankrijk geweest bent. Van jouw reactie: voor de meest fraaie afdalingen ga je toch naar een winters paradijs als Iran, slaan ze vast steil achterover.